Mainos
Mainos

Yhdysvallat varautuu terrori-iskuihin

Yhdysvallat varoittaa Persianlahden maissa työskenteleviä kansalaisiaan mahdollisista terrori-iskuista. Varoitus on annettu seitsemässä Persianlahden maassa oleskeleville Yhdysvaltain kansalaisille.

Yhdysvaltain ulkoministeriö sanoo saaneensa luotettavaa tietoa iskuista, joita suunnitellaan amerikkalaiskohteita vastaan. Iskujen ajankohdaksi on arvioitu lähikuukausi. Varoitus koskee Kuwaitia, Omania, Arabiemiirikuntien liittoa, Saudi-Arabiaa, Qataria, Bahrainia ja Jemeniä.

Yhdysvallat on antanut vastaavia varoituksia säännöllisesti sen jälkeen kun sen Kenian ja Tansanian lähestystöjä vastaan tehtiin pommi-isku elokuussa. Yhdysvaltain ulkoministeriö ei vahvista tietoja, joiden mukaan saudiarabialainen liikemies Osama bin Laden olisi aiheuttanut nyt annetun varoituksen. Yhdysvaltain mukaan bin Laden oli Afrikan-lähetystöihin tehtyjen iskujen suunnittelija.
(MTV3-Reutrs-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme