Mainos
Mainos

Yhdysvallat: Venäjän kanssa ei saatu vielä sopua Syyriasta

Yhdysvaltojen ja Venäjän väliset tunnustelut toimista Syyrian väkivaltaisuuksien hillitsemiseksi eivät ole tuottaneet tulosta. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan ratkaisu oli lähellä, kunnes Venäjä muutti kantaansa joissakin asioissa, joista piti olla jo sopu.

Ulkoministerit John Kerry ja Sergei Lavrov jatkavat keskusteluja huomenna Kiinan Hangzhoussa, jossa molemmat osallistuvat G20-maiden huippukokoukseen.

Presidentti Barack Obama kertoi aiemmin, että osapuolet tekevät intensiivisesti töitä sovun eteen Hangzhoussa, mutta neuvottelut ovat hyvin vaikeat. Ulkoministerit hieroivat sopua viimeksi viime viikolla Genevessä, mutta tulosta ei syntynyt.

Venäjä ja Yhdysvallat tukevat Syyrian sisällissodassa eri osapuolia. Venäjä tukee presidentti Bashar al-Assadin hallintoa ja Yhdysvallat Assadia vastaan taistelevia oppositiovoimia. Yhteinen vihollinen on äärijärjestö Isis.

Suurvallat johtavat yhdessä YK:n tukemaa humanitaarista työtä Syyriassa. Avustuksia on ollut sodan takia vaikea saada menemään perille. Tilanne on erityisen vaikea Aleppossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme