Mainos
Mainos

Yhdysvallat yritti tappaa al-Shabaabin johtajan Somaliassa

Yhdysvaltain asevoimat on tehnyt ilmaiskun Somaliaan, kertoi maan puolustusministeriö Pentagon. Pentagonin mukaan iskun kohteena oli islamistinen al-Shabaab-järjestö.  

Somalian viranomaisten mukaan iskun maalina oli järjestön johtaja Abu Zubayr alias Ahmed Abdi Godane, joka kuuluu Yhdysvaltain kahdeksan etsityimmän terrorijohtajan joukkoon.  

Aluejohtaja Abdukadir Mohamed Nuin mukaan isku tehtiin maanantaina islamistijohtajien kokoontumiseen maan pääkaupungin Mogadishun eteläpuolella, Shabellen alueella. Tiedossa ei heti ollut, saiko Abu Zubayr surmansa iskussa.  
Afrikan unionin ja hallituksen joukot ovat viime aikoina hyökänneet al-Shabaabin taistelijoiden kimppuun ja vallanneet tärkeitä satamia.   

Islamilaista valtiota tavoitteleva al-Shabaab on iskenyt Somalian hallitusta vastaan säännöllisesti viime vuosina. Järjestö on tehnyt iskuja myös Somalian naapurimaissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme