Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa kansalaisjärjestö ACLU vie Trumpin uuden maahantulokiellon oikeuteen

Yhdysvalloissa kansalaisjärjestö ACLU on esittänyt valituksen presidentti Donald Trumpin uudesta maahantulokiellosta. ACLU vie maahantulokiellon oikeuteen useiden pakolaisjärjestöjen puolesta.  

ACLUn mukaan Trumpin uudessa maahantulokiellossa on edeltäjänsä tavoin kyse muslimeihin kohdistuvasta syrjinnästä. 

Asiasta on määrä järjestää liittovaltion tuomarin kuuleminen Marylandissa 15. maaliskuuta eli päivää ennen kuin maahantulokiellon on tarkoitus astua voimaan. 

Uusi kielto pysäyttäisi 120 päiväksi pakolaisten tulon Yhdysvaltoihin kaikista maista. Se myös estäisi uusien viisumien myöntämisen 90 päiväksi Syyrian, Iranin, Jemenin, Sudanin, Somalian ja Libyan kansalaisille. 

ACLU-järjestön lisäksi uutta maahantulokieltoa vastaan on asettunut useita osavaltioita. Washingtonin osavaltio jätti torstaina haasteen maahantulokieltoa vastaan. Marylandin osavaltio on sanonut liittyvänsä haasteeseen. Se on saanut myös Oregonin, Massachusettsin ja Minnesotan tuen.  

Aiemmin Havaijin osavaltio ilmoitti vaativansa Trumpin uuden asetuksen jäädyttämistä väliaikaisesti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme