Mainos
Mainos

Yhdysvalloilla ehkä todisteita Irakin joukkotuhoaseista

Yhdysvalloilla on hallussa todisteita Irakin joukkotuhoaseista, kertoo etsintöjä johtava CIA:n edustaja.

Yhdysvallat on saanut haltuunsa todisteita Irakin joukkotuhoaseista, kertoi aseiden etsintöjä johtava CIA:n edustaja David Kay torstaina. Todisteita ei kuitenkaan tuoda julkisuuteen, ennen kuin pitävää näyttöä on hankittu.

-Emme halua tuoda julki osittaisia tietoja, joita meidän pitäisi myöhemmin perua, Kay kertoi. Kay on entinen YK:n asetarkastaja, jonka CIA palkkasi avustamaan joukkotuhoaseiden etsinnässä. Hän antoi torstaina todistuksensa Yhdysvaltain senaatin puolustusvaliokunnalle suljettujen ovien takana.

Kayn mukaan Yhdysvaltain viranomaiset ovat löytäneet tukuittain asiakirjoja, ja irakilaiset ovat lisäksi opastaneet heidät lukuisille paikoille, joilla on yhteyttä Irakin aseohjelmiin. Todisteet julkistetaan Kayn mukaan vasta sitten, kun tiedot on saatu varmistettua lukuisista irakilaislähteistä sekä asiakirjoista ja myös konkreettista näyttöä on saatu hankittua.

-Edistystä tapahtuu koko ajan, mutta aikaa tämä silti vie, Kay huomautti.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme