Mainos
Mainos

Yhdysvalloilta delegaatio tuhoalueelle

Yhdysvallat lähettää edustajansa Kaakkois-Aasian tuhoalueelle. Yhdysvaltain delegaatioon kuuluvat ulkoministeri Colin Powell ja Floridan kuvernööri Jeb Bush. He suuntaavat tuhoalueelle sunnuntaina.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kertoi keskiviikkona, että Yhdysvallat lähettää tuhoalueelle 35 miljoonaa dollaria (n. 25 miljoonaa euroa). Hänen mukaansa summa on vasta alkua ja sellainen kritiikki, jonka mukaan Yhdysvallat olisi avun antamisessa pihi, on vääriin tietoihin perustuvaa.

Bushia on kritisoitu siitä, että hän ei antanut kriisistä lausuntoa julkisuuteen heti kriisin tapahduttua, vaan jatkoi lomailuaan tilallaan Texasissa.

Myös Britannian pääministeriä Tony Blairia on kritisoitu kovin sanoin siitä, että hän on jatkanut lomaansa Egyptissä Aasian katastrofista huolimatta. Tähän mennessä ainakin 29 britin on kerrottu kuolleen hyökyaalloissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme