Mainos
Mainos

Yhdysvalloilta lisäjoukkoja Bagdadiin

USA vahvistaa joukkojaan Bagdadissa 3000-4000 sotilaalla ja sotilaspoliisilla. Tärkeä Yhdysvaltain ilmavoimien komentokeskus puolestaan on siirretty Saudi-Arabiasta Qatariin.

Yhdysvallat on ilmoittanut lähettävänsä Bagdadiin vahvistuksia kaupungin turvallisuuden lisäämiseksi.

Kenraalimajuri Glenn Websterin mukaan Irakin pääkaupunkiin lähetetään viikon puolentoista kuluessa 3000-4000 jalkaväkisotilasta ja sotilaspoliisia.

Yhdysvalloilla on jo 12 000 sotilasta Bagdadissa ja 150 000 muualla Irakissa.

- Liittouman johto on Irakin ainoa viranomainen tällä hetkellä, ja me aiomme ylläpitää maassa turvallisuutta ja vakautta, jotta Irakin kansa voi valita omat johtajansa ja saada maan uudelleen käyntiin, Webster kertoi toimittajille.

Yhdysvallat veti komentokeskuksensa Saudi-Arabiasta

Yhdysvallat on siirtänyt tärkeän ilmavoimiensa komentokeskuksen Saudi-Arabiasta Qatariin. Keskuksen varakomentaja, kontra-amiraali Dave Nichols sanoo, että keskus siirrettiin jo eilen.

Nichols kertoi puolustusministeri Ronald Rumsfeldin Saudi-Arabian-vierailua seuraaville toimittajille lisäksi, että Yhdysvallat sulkee Riadin eteläpuolella sijaitsevan Prinssi Sultanin lentotukikohdan kokonaan loppukesään mennessä.

Yhdysvaltain ilmavoimien ns. yhdistetty lentotoimintakeskus (CAOC) perustettiin vuoden 1991 Persianlahden sodan jälkeen. Tästä Saudi-Arabian pääkaupungin Riadin eteläpuolella sijaitsevasta keskuksesta johdettiin liittouman ilmaiskuja Irakiin myös viime kuussa alkaneen sodan aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme