Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa ainakin kolme kuollut ja seitsemän haavoittunut teatteriammuskelussa

Kolme ihmistä on kuollut ja ainakin seitsemän haavoittunut teatteriampumisessa Yhdysvaltain Louisianassa. Yksi kuolleista on ampuja.

58-vuotias mies avasi tulen Grand Theatressa Lafayetten kaupungissa. Poliisipäällikön mukaan kaksi ihmistä kuoli luoteihin ennen kuin ampuja ampui lopuksi itsensä.

Seitsemän ammuskelussa loukkaantunutta ihmistä ovat poliisin mukaan loukkaantuneet eriasteisesti – osan tila on kriittinen.

Paikallisen Advertiser-sanomalehden mukaan ammuskelu alkoi seitsemän aikaan illalla paikallista aikaa, kun nähtävissä oli Trainwreck-, suomeksi Ihan yössä -elokuva.

Silminnäkijä Katie Domingue kertoi lehdessä, että ampuja oli "vanhempi valkoihoinen mies", joka nousi ylös teatterissa ja alkoi ampua.

– Hän ei sanonut mitään, enkä kuullut kenenkään huutavan, kertoi Domingue.

Poliisipäällikön mukaan ampujan henkilöllisyys on jo tiedossa, mutta tämän nimeä ei vielä julkisteta tutkinnallisista syistä.

Lafayette on 120 000 asukkaan kokoinen kaupunki.

Yhdysvaltoja on koetellut useampi ampumalla tehty joukkosurma viime vuosina.

Vasta viime viikolla asemies hyökkäsi Tennesseen osavaltiossa armeijan toimipisteelle ja tappoi viisi armeijan sotilasta. Kesäkuussa nuori valkoinen mies ampui yhdeksän ihmistä mustien suosimassa kirkossa South Carolinan osavaltiossa.

Viimeksi vuonna 2012 yhdysvaltalainen mies ampui elokuvateatterissa Coloradossa 12 ihmistä ja haavoitti 70:tä. Valamiehistö tekee parhaillaan päätöstä siitä, annetaanko hänelle kuolemantuomio.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme