Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa ennätyspakkaset, jopa Floridassa saatetaan käydä miinuksella

Pakkanen koettelee suurta osaa Pohjois-Amerikasta. Arktinen kylmyys vaikuttaa Yhdysvaltojen säähän maan luoteiskulmasta aina Texasiin saakka. Pakkasvaroituksia on annettu suureen osaan Kalliovuorten itäpuolisesta Yhdysvalloista. Jopa subtrooppiseen vyöhykkeeseen kuuluvassa etelässä saattaa lämpötila laskea pakkaselle.

Pakkanen on koetellut erityisesti pohjoisen Keskilännen osavaltioita. Pakkasennätyksiä on rikottu ainakin Nebraskassa ja Pohjois-Dakotassa. Nebraskassa lämpötila laski -29 asteeseen ja Pohjois-Dakotassa -36 asteeseen. Nebraskan edellinen pakkasennätys oli 130 vuoden takaa, Pohjois-Dakotan taas 98 vuoden takaa.

Lämpötila on Yhdysvaltojen Kalliovuorilta länteen olevassa osassa ollut viime päivinä 11-17 astetta normaalia alempana.

Kylmä sää jatkuu myös lähipäivinä. Yhdysvaltain ilmatieteen laitos arvioi, että seuraavan vuorokauden aikana saatetaan rikkoa jopa parikymmentä uutta pakkasennätystä. Esimerkiksi Alabamassa saattaa lämpötila Yhdysvaltain ilmatieteen laitoksen mukaan laskea tänään jopa -9 asteeseen. Poikkeuksellisen kylmää säätä odotetaan etelässä myös Georgian osavaltioon ja Floridan osavaltion pohjoisosaan.

Kovimman pakkasen pitäisi tämän päivän jälkeen hellittää pariksi päiväksi, mutta loppuviikosta pakkasen odotetaan jälleen kiristyvän.

Ainoa ennätyskylmyydeltä välttynyt osa Yhdysvaltoja on maan lounaisosa. Lounaassa ollaan kärsitty tavallista kuumemmasta säästä ja esimerkiksi Kaliforniassa on ollut laajoja maastopaloja.

Myös suurimmassa osassa Kanadaa on voimassa pakkasvaroitus. Pakkanen on häirinnyt laajasti esimerkiksi lentoliikennettä Kanadassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme