Mainos
Mainos

USA:ssa taas hätävarjelun liioittelua - apua pyytänyt ammuttiin ovelle

Yhdysvalloissa Detroitissa ihmisoikeusjärjestöt ovat osoittaneet viikonloppuna mieltään aseettoman nuoren naisen ampumista vastaan. Talon omistaja ampui 19-vuotiaan Renisha McBriden talon portaille, kun tämä meni pyytämään apua auto-onnettomuuden jälkeen.

Renisha McBriden setä kertoo New York Timesissa, että naisen kännykän akku oli loppunut ja tämä  oli sen vuoksi mennyt kolkuttamaan läheisen talon ovea. Talon omistajan mukaan kuulosti siltä kuin joku olisi yrittänyt murtautua taloon.

Tapaus on nostattanut Yhdysvalloissa äänekkäitä vastalauseita vain muutama kuukausi aseettoman mustan teinipojan ampuneen George Zimmermanin vapauttavan tuomion jälkeen, koska Renisha McBridenkin sattui olemaan musta.

Tässä välissäkin on ehtinyt tapahtua. Syyskuussa Pohjois-Carolinassa Charlottessa poliisi ampui kuoliaaksi 24-vuotiaan aseettoman mustan miehen. Jonathan Ferrell oli McBriden tavoin ollut pyytämässä apua auto-onnettomuuden jälkeen. Poliisia syytetään kuolemantuottamuksesta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme