Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa kiivas väittely uudesta aborttilaista

Yhdysvalloissa kiistellään edelleen mielipiteitä jakavasta aborttilaista.

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt omalta osaltaan suurta kiistaa herättäneen lain ns. "osittainen synnytys" -abortista. Senaatti on jo hyväksynyt oman versionsa lakiesityksestä.

Toimenpiteestä on kiistelty jo lähes kymmenen vuotta, vaikka se on varsin harvinainen. Kyseessä onkin periaate siitä, voidaanko aborttivapautta Yhdysvalloissa rajoittaa kieltämällä joku raskauden keskeytyksen muodoista.

Jos aborttioikeutta vastustavien republikaanien kannattama laki menee läpi, sen pelätään johtavan uusiin, aborttia rajoittaviin tiukennuksiin.

"Osittainen synnytys"-abortti on raskauden loppuvaiheessa tai synnytyksen aikana tehtävä toimenpide, jossa sikiö tapetaan lävistämällä sen kallo terävällä instrumentilla.

Toimenpiteen puoltajat sanovat, että abortti tehdään vain silloin, kun äidin henki on varassa. Vastustajien mukaan vuosittain tehdään tuhansia toimenpiteitä "pääasiassa terveille naisille ja terveille vauvoille."

Yhdysvaltain naiset saivat aborttioikeuden vuonna 1973.

(MTV3-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme