Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa myös salmonellaa

Yhdysvalloissa on ollut liikkeellä myös toisenlaista postia, sillä entinen presidentti Bill Clinton sai postissa salmonellabakteereja sisältäviä pulloja.

Yhdysvaltain kongressiin lähetettyjen pernaruttobakteerien alkuperää tutkitaan edelleen. Asiantuntijoiden mukaan erittäin herkästi tarttuvia pernaruttoitiöitä on voitu valmistaa vain kolmessa maassa. Tutkijat sanovat, että ainoastaan Yhdysvallat, entinen Neuvostoliitto ja Irak ovat pystyneet tämänkaltaiseen kehitystyöhön. Varmuutta itiöiden alkuperämaasta ei kuitenkaan ole.

New Yorkissa sijaitsevan New York Post -lehden työntekijän uskotaan sairastuneen ihon kautta tarttuvaan pernaruttoon. Testattavana oleva mies työskentelee lehden postitushuoneessa. Lehtiyhtiöön lähetettiin syyskuussa ruttoitiöitä sisältänyt kirje.

Kaksi lehden työtekijä on jo aiemmin sairastunut ihopernaruttoon. Kyseessä on jo 13. henkilö, joka on sairastunut tautiin Yhdysvalloissa. Kaikkiaan kolme ihmistä on kuollut taudin keuhkojen kautta leviävään versioon.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme