Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa nimettiin tulevat talvimyrskyt – joukossa suomalainen Kari

Tulevana talvena Yhdysvalloissa riehuu suomalaisittain nimetty talvimyrsky Kari.

Yhdysvaltalainen sääpalvelu Weather Channel on jälleen antanut nimet sikäläisille talvimyrskyille ennakolta. Listalta löytyy myös Kari, joka määritellään Weather Channelin listalla suomalaiseksi nimeksi, joka pohjautuu kreikkalaiseen Makarios-nimeen. Kreikassa nimi tarkoittaa autuasta ja onnellista. Kotimaisten kielten keskuksen mukaan Suomessa Kari oli alunperin karjalainen puhuttelumuoto Makarioksesta ja venäläisestä Makarista ja pohjautuu ortodoksiseen perinteeseen. Lännempänä Karin on katsottu olevan myös lyhennelmä Oskarista tai Sakarista. Muissa Pohjoismaissa Kari on yleensä naisen nimi.

Muita Yhdysvaltojen talvimyrskyjen listalla olevia nimiä ovat muun muassa Astro, Juno, Octavia, Pandora, Quantum, Remus, Sparta, Thor ja Venus.

Weather Channel on päätynyt viime vuosina nimeämään voimakkaita talvimyrskyjä, jotta niistä olisi helpompi varoittaa ja viestiä.

Myös hirmumyrskyt on tapana nimetä eri puolilla maailmaa. Suomessa voimakkaat myrskyt saavat nimensä kyseisen päivän nimipäiväsankarin mukaan.

Talvella 2012-2013 Weather Channelin talvimyrskylistalla oli suomalainen nimi Ukko.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot