Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa on kaupan kokonainen pikkupaikkakunta

Yhdysvalloissa on parhaillaan kaupan hieman harvinaisempi asuinkohde. Etelä-Dakotassa on nimittäin myynnissä kokonainen paikkakunta 399 000 dollarin hintaan.

Kyseessä on paikkakunta nimeltä Swett, jonka pinta-ala on noin 2,5 hehtaaria. Kauppahintaan kuuluu muun muassa taverna, kolme makuuhuonetta sisältävä asuintalo, kolme asuntovaunua ja vanha rengasmyymälä.

Swettin asukasluku oli huipussaan 1940-luvulla, jolloin paikkakunnalla asui 40 ihmistä. Tuolloin pikkukaupungissa oli myös postitoimisto ja ruokakauppa.

Tällä hetkellä Swettissä asuu kuitenkin vain kaksi henkilöä: sen omistaja Lance Benson ja hänen vaimonsa. Kolmas asukki on heidän koiransa.

Benson hankki Swettin vuonna 1998. Hän luopui pikkukaupungista myöhemmin avioerossa, mutta hankki sen itselleen takaisin vuonna 2012.

Mies kertoi Rapid City Journalin haastattelussa haluavansa luopua Swettistä keskittyäkseen omistamansa yrityksen toimintaan. Ostajalle Benson on luvannut kaupan päälle vielä ajoneuvon, jota hän on käyttänyt asuntovaunujen siirtelyyn.

Benson on kuitenkin ilmoittanut pitävänsä Swettin omistuksessaan, jos sille ei löydy ostajaa vuoden sisään.

Swettiä kauppaavan kiinteistövälittäjä Stacie Montgomeryn mukaan kiinnostuneita ostajia on kuitenkin jo soittanut muun muassa Kaliforniasta, Teksasista ja New Yorkista.

– Sain yhden puhelun jopa tuotantoyhtiöltä Venäjältä. He haluavat tehdä elokuvan. En tosin tiedä, kuinka tosissaan nämä soittajat ovat olleet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme