Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa on määrä järjestää äänestys terveydenhuollon uudistuksesta

Yhdysvaltojen edustajainhuoneen on määrä äänestää paikallistaa aikaa perjantaina republikaanien ajamasta terveydenhuoltouudistuksesta. Asiasta kertoo muun muassa Washington Post.

Uudistuksesta oli määrä äänestää jo torstaina, mutta republikaanit joutuivat lykkäämään äänestystä, koska esityksellä ei ollut mahdollisuutta mennä läpi. 

Washington Postin mukaan presidentti Donald Trump antoi torstai-iltana paikallista aikaa uhkavaatimuksen edustajainhuoneen republikaaneille asiasta. Trump vaatii, että asiasta äänestetään perjantaina, ja jos uudistus hylätään, aikoo presidentti siirtyä eteenpäin muihin asioihin. Trump ilmaisi lehden mukaan avustajiensa välityksellä, että neuvottelujen aika on ohi.

– Jos se (uudistus) ei mene läpi, me siirrymme muihin hänen (Trumpin) asialistallaan oleviin asioihin, Valkoisen talon edustaja sanoi.

Lopullinen äänestys asiasta on määrä järjestää paikallista aikaa perjantaina iltapäivästä.

Vaikea kompromissi 

Republikaanit ovat käyneet kiihkeitä neuvotteluja saadakseen tarvittavan määrän edustajia lupaamaan äänestää lakiesityksen puolesta. Neuvotteluasetelmat olivat vaikeat, sillä lakiesitys on kivulias kompromissi. Jos siihen tehtäisiin konservatiivisiipeä miellyttäviä muutoksia, vaarana olisi, että republikaanit menettäisivät lisää maltillisten ääniä. Yksi konservatiivisiiven ajama muutos saisi esimerkiksi aikaan, ettei sairausvakuutus välttämättä enää kattaisi raskauteen liittyvää terveydenhuoltoa. 

Trump on ajanut uudistuksen läpimenoa voimakkaasti. Äänestyksen häviäminen olisi Trumpille nöyryyttävä tappio. 

Aiemman presidentin Barack Obaman luoman Obamacare-uudistuksen peruminen on ollut yksi republikaanien tärkeimpiä poliittisia tavoitteita.

Trump allekirjoitti Obamacaren purkamista varten säädetyn asetuksen tammikuussa. Trump oli aiemmin vannonut, että ensimmäisinä toiminaan presidenttiä hän aloittaa Obamacaren kumoamisen.

Vuonna 2010 voimaan tullut Obamacare toi ilman sairausvakuutusta olevien määrän historiallisen alas.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme