Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa paljastui taas lyijyä sisältäviä leluja

Yhdysvaltalainen kuluttajajärjestö kehottaa lehdessään, että ihmiset lopettaisivat heti lyijyä sisältävien tuotteiden käytön.

Yhdysvalloissa on löydetty uusista tuotteista huolestuttavia määriä lyijyä. Kuluttajajärjestön mukaan lyijyä on lasten astioissa, leluissa, koruissa ja repuissa, jotka ovat yhä myynnissä. Järjestö kehottaa lehdessään, että ihmiset lopettaisivat heti tuotteiden käytön.

Järjestön mukaan nyt tutkituista tuotteista vain osa oli kuluttajansuojalautakunnan viime viikolla myynnistä vetämien 665 000 tuotteen joukossa. Amerikkalainen lelujätti Mattel ilmoitti tuolloin vetävänsä kauppojen hyllyiltä 55 000 Fisher-Price-merkkistä Go Diego Go Animal Rescue Boat -lelua. Niitä myydään Britanniassa, Irlannissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Viimeisen neljän kuukauden aikana yli 20 miljoonaa Kiinassa valmistettua lelua on vedetty myynnistä maailmanlaajuisesti vaarallisen lyijypitoisuuden vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme