Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa pelätään öljykatastrofia

Meksikonlahdella varhain eilen uponneessa öljylautassa on paha öljyvuoto. Yhdysvaltain viranomaiset pelkäävät suurta ympäristökatastrofia.

Rannikkoviranomaiset eivät ole toistaiseksi pystyneet arvioimaan mereen valuvan öljyn määrää. Ennen räjähdystä öljylautalla oli noin 2,6 miljoonaa litraa dieseliä ja lautta porasi öljyä yli 1,2 miljoonaa litraa päivässä

- Tätä voi pitää pahana öljyvuotona, arvioi Mike O'Berry Yhdysvaltain rannikkovartiostosta.

Viranomaisten mukaan öljyvuoto saattaa olla Yhdysvaltain pahin sitten Exxon Valdezin öljytankkerin jälkeen. Vuonna 1989 tapahtunutta onnettomuutta pidetään yhtenä maailman suurimpana ihmisen aiheuttamana ympäristötuhona.

Presidentti Barack Obama on ilmoittanut, että tapaus on liittovaltion prioriteettilistan kärjessä. Lausunnossaan Obama korosti, että liittovaltio tarjoaa kaiken mahdollisen avun pelastustoimiin ja toimiin ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Räjähdyksen jäljiltä on edelleen kateissa 11 lautan työntekijää. Kadonneita etsitään helikopterien ja veneiden avulla.

Vielä eilen uskottiin, ettei onnettomuudesta ole suurta vaaraa ympäristölle, koska suuren osa lautalta vuotaneesta öljystä uskottiin palaneen liekkien mukana.

Öljylautan omistaja Transocean selvittää tulipalon syytä.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme