Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa republikaanien tv-väittelyssä Trump näkyvin

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardööri Donald Trump oli kiistatta näkyvin henkilö Fox Newsin televisioväittelyssä aamuyöllä Suomen aikaa.

Trump ehti väittelyn aikana kutsua Yhdysvaltain nykyjohtoa ja poliitikkoja typeriksi, väittää rahoittaneensa lähes jokaista vastaehdokastaan sekä demokraattien ykköstarjokasta Hillary Clintonia ja tokaista, ettei poliittinen korrektius kiinnosta häntä.  

Trump sai myös monet republikaanit repimään hiuksiaan kommentillaan, jonka mukaan hän ei ole valmis kertomaan tässä vaiheessa pyrkiikö presidentiksi riippumattomana ehdokkaana, jos republikaanien postia ei irtoa. Jos hän näin päättäisi tehdä, veisi se lähes varmasti republikaaneilta rutkasti ääniä ja avittaisi demokraatit voittoon.

Trumpin esiintyminen herätti sosiaalisessa mediassa kommentteja kumpaankin suuntaan. Monet katsoivat kiinteistömogulin nolanneen itsensä lopullisesti, kun taas toisten mukaan asioista puhutaan vihdoinkin suoraan.

– Donald Trump osuu suoraan tämän maan hermokeskukseen, myönsi Ohion kuvernööri John Kasich, joka niin ikään tavoittelee ehdokkuutta.

Demokraatit saivat kuraa

Trumpin kanssa väitelleet muut ehdokkaat jäivät väistämättä sivurooliin. Entinen Floridan kuvernööri Jeb Bush, jonka isä ja veli ovat kummatkin isännöineet Valkoista taloa, joutui hänkin myöntämään, että kisa on kova.

– Minun on ansaittava tämä ehdokkuus, Bush myönsi.

Yhteisellä linjalla ehdokkaat olivat ainoastaan demokraattipoliitikkojen kovasanaisessa arvostelussa.

– Presidentti Obama ja ex-ulkoministeri Clinton tekevät parhaansa muuttaakseen amerikkalaisen unelman eurooppalaiseksi painajaiseksi, kiteytti Louisianan kuvernööri Bobby Jindall.

Fox oli jakanut väittelyn kahteen osaan: parhaaseen aikaan sanan säilällä sivaltelivat mielipidemittausten kymmenen kärkiehdokasta, ja heitä ennen peräpäässä tuleva seitsikko.

Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta 8.8. klo 15.15.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme