Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa saatiin esimakua kaikkien aikojen lumimyrskystä

Poikkeuksellisen voimakas lumimyrsky iski Yhdysvaltain koillisrannikolle tänään.

Myrsky aiheuttaa ongelmia yli 60 miljoonalle ihmiselle. Muun muassa New Yorkin kaupungissa on varauduttu myrskyyn tavalla, jota ei ole nähty sitten kaupunkia moukaroineen Sandy-hirmumyrskyn 2012.

Junoksi ristityn lumimyrskyn pelätään olevan historiallisen voimakas. Viranomaiset ovat varoittaneet, että myrsky saattaa tuoda mukanaan jopa lähes metrin lunta.

New Yorkin, New Jerseyn, Connecticutin, Rhode Islandin ja Massachusettsin ja New Hampshiren osavaltioissa on julistettu hätätila. Ihmisiä on kehotettu ja määrätty pysymään kodeissaan.

Tuhansia lentoja on peruttu ja New Yorkin metroliikenne on määrätty keskeytettäväksi illalla.

Kansallisen sääpalvelun mukaan lumimyrskyvaroitus on annettu kattaen alueen New Jerseystä Kanadan rajalle asti.

Tilanteen odotetaan pahenevan yön aikana eli aamulla Suomen aikaa.

New Yorkin rannikolla on annettu myös tulvavaroitus. Merenpinnan on ennustettu olevan huomenna noin metrin tavallista korkeammalla.

Weather Channel -sääkanavan ennusteen mukaan myrsky riepottelee New Yorkia pahimmin myöhäisestä illasta tiistaiaamuun asti eli Suomen aikaa noin aamuneljästä eteenpäin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme