Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa sopu liittovaltion rahoituksesta – Trumpin muurille ei herunut rahaa

Yhdysvalloissa demokraatit ja republikaanit pääsivät myöhään sunnuntaina sopuun liittovaltion rahoituksesta. Jos sopimus läpäisee kongressin käsittelyn, rahoitus on turvattu syyskuun loppuun asti.

Presidentti Donald Trumpin ajama, Meksikon rajalle suunniteltu muuri jäi vaille rahoitusta. Myöskään Trumpin ajamat leikkaukset esimerkiksi lääketieteelliseen tutkimukseen eivät menneet läpi.

Trump sai kuitenkin tavoittelemaansa rahoitusta sotavoimille ja rajaturvallisuudelle. Myös Trumpin perheen turvaamiseen osoitetaan lisärahaa, mikä on helpotus muun muassa New Yorkin kaupungille, joka on huolehtinut Trump Tower -pilvenpiirtäjän turvallisuudesta.

Sopimus estää liittovaltion hallinnon sulkemisen. Liittovaltion hallinto oli edellisen kerran pysähdyksissä vuonna 2013 pari viikkoa, kun rahat loppuivat kesken poliittisen kiistelyn takia.

Lähteenä myös New York Times.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme