Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa turvallisuusasiantuntijat tukevat Iranin ydinsopimusta

Yhdysvaltalaiset turvallisuusasiantuntijat ovat allekirjoittaneet kirjeen, jossa varoitetaan presidentti Trumpin hallintoa vaarantamasta Iranin kanssa tehtyä kansainvälistä ydinsopimusta.

Kirjeen on allekirjoittanut kaikkiaan 52 asiantuntijaa, joiden joukossa on muun muassa eläkkeellä olevia upseereita, kongressin jäseniä sekä entisiä suurlähettiläitä.

Presidentti Trumpin täytyy jo loppuviikosta päättää, uudistaako hän esimerkiksi öljysanktiot, jotka asetettiin vuoden 2015 sopimuksessa.

Presidentin on tehtävä päätös samaan aikaan, kun Iranissa ihmiset ovat kaduilla osoittaneet mieltään hallituksen korruptiota vastaan.

– Vastauksena kehitykseen Iranissa, nyt ja tulevaisuudessa, Yhdysvaltain tulisi olla varovainen sen suhteen, että me emme tee mitään sellaista, joka kaivaa maata Iranin ydinsopimuksen alta. Se on elintärkeä Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle, kirjeessä sanotaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme