Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa useita hyökkäyksiä viranomaisia kohtaan

Yhdysvalloissa on tapahtunut lyhyessä ajassa jo kolme eri hyökkäystä poliisia kohtaan Texasin Dallasin poliisiammuskelun lisäksi.

Poliisia kohti tulitettiin torstaina ja perjantaina Tenneseen, Georgian ja Missourin osavaltiossa, kertovat amerikkalaisviranomaiset.

Tenneseen osavaltiossa mies avasi tulen kiväärillä ja pistoolilla torstaina paikallista aikaa hotellissa ja sen jälkeen moottoritiellä. Ammuskelussa kuoli yksi nainen ja poliisi haavoittui. Lisäksi useat muut loukkaantuivat. Ammuskelun mahdolliseksi motiiviksi on kerrottu poliisiväkivaltaisuudet mustia ihmisiä kohtaan.

Perjantaina poliisiviranomaisia kohtaan ammuttiin niin Missourissa ja Georgiassa. Viranomaiset eivät tiedä ammuskelun motiivia. Missourissa ammuskelu alkoi poliisin liikennetarkastuksen yhteydessä. Epäilty ampui kolme kertaa käsiaseella kohti poliisia, haavoittaen tätä kaulaan. Georgiassa taas poliisia kohti ammuttiin sen jälkeen, kun tämä oli mennyt paikalle tarkastamaan rikkoutunutta ajoneuvoa. Epäilty mies avasi tulen heti poliisin saapuessa haavoittaen tätä vatsaan.

Lisäksi Wisconsinin osavaltiossa yksi mies on pidätetty sen jälkeen, kun tämä uhkaili sosiaalisessa mediassa vahingoittavansa poliisiviranomaisia.

Missourin ja Georgian ammuskelut tapahtuivat Dallasin poliisiammuskelujen jälkeen.  Dallasissa ilmeisesti yksi mies avasi tulen poliisiväkivaltaa vastustavassa mielenosoituksessa paikallista aikaa torstaina illalla. Viisi poliisia kuoli ja seitsemän haavoittui. Ammuskelussa loukkaantui lisäksi kaksi siviiliä.

Dallasin ammuskelijaksi on nimetty Afganistanin sodan veteraani, joka oli piiritystilanteessa kertonut poliisille, että halusi tappaa valkoihoisia ja etenkin poliiseja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme