Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa viime vuonna 53 teloitusta

Yhdysvaltain lisäksi kuolemanrangaistus on rauhan aikana edelleen käytössä 68 muussa maassa.

Yhdysvalloissa on teloitettu viime vuonna 53 rikollista. Lisäksi kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanoa odottaa niin sanotussa kuolemanjonossa noin 3300 ihmistä.

Kuolemanrangaistus on tällä haavaa käytössä 38 osavaltiossa, ja se voidaan langettaa muun muassa murhasta, joka on tehty raskauttavien asianhaarojen vallitessa. Kuolemanrangaistus on lakkautettu 12 osavaltiossa, esimerkiksi Minnesotassa, Vermontissa, Länsi-Virginiassa ja Alaskassa.

Länsi-Euroopan viimeinen teloitus 1977

Yhdysvaltain lisäksi kuolemanrangaistus on rauhan aikana edelleen käytössä 68 muussa maassa. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan vuonna 2005 maailmassa pantiin täytäntöön ainakin 2100 laillista teloitusta.

Suomen lainsäädännöstä kuolemanrangaistus lakkautettiin kaikista rikoksista kaikissa tilanteissa vuonna 1972. Näin ollen kuolemantuomiota ei voida meillä langettaa edes sodan aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme