Mainos
Mainos

Yhdysvaltain alus tuo apua Georgian rannikolle

Yhdysvaltain laivaston lippulaiva tuo avustustarvikkeita Georgian Potin satamaan. Sataman lähistöllä on myös venäläisten sotalaivojen tukikohta. Venäläiskoneet pommittivat paikkaa viime kuussa, muistuttaa avustuskuljetuksesta ilmoittanut Georgian turvallisuusneuvoston tiedottaja Tata Khundadze.

Venäjä taas kyseenalaisti tänään jälleen kuljetuksen luonteen. Se pitää laivaa sota-aluksena, jota ei ole suunniteltu avustuskuljetuksiin.

USS Mount Whitney näyttää tältä.

USS Mount Whitneyn Yhdysvaltain kuudennesta laivastosta saapui puoliltapäivin Suomen aikaa.

Kuljetus on viimeinen kolmesta avustuslaivasta. Se tuo huopia, hygieniatarvikkeita, lastenruokaa ja -tarvikkeita.

Venäläiset ovat asemissa lähellä Potia, jolla on strateginen sijainti Mustanmeren rannalla. Venäjän mukaan toiminta on osa sen rauhanturvaoperaatiota. Georgian mukaan joukot ovat miehittäjiä ja maa on vaatinut niiden vetäytymistä.

Venäjä taas on epäillyt amerikkalaisalusten tarkoituksena olevan lisätä lännen läsnäoloa Mustallamerellä. Kaksi aiempaa avustusalusta on kuitenkin poistunut Georgian rannikolta.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme