Mainos
Mainos

USA:n armeija lähetteli pernaruttoa vahingossa yli vuoden - yli 20 altistunut?

Yhdysvaltain ilmavoimien tukikohdassa Etelä-Koreassa on annettu 22:lle lääkehoitoa armeijan lähetettyä vahingossa elävää pernaruttobakteeria sisältäviä näytteitä.

Lääkehoitoa saaneet ovat ilmavoimien tukikohdan henkilöstöä.

Näytteet tuhottiin välittömästi, kun epäilys niiden aktiivisuudesta tuli. Tukikohtaan lähetettyjen näytteiden ei pitänyt olla aktiivisia ja ne oli tarkoitettu koulutusharjoitukseen.

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan kaksi armeijan tutkimuslaitosta on lähettänyt elävää pernaruttobakteeria sisältäviä näytteitä yli vuoden ajan yhdeksässä osavaltiossa sijaitseviin laboratorioihin sekä maan ilmavoimien tukikohtaan Etelä-Koreaan.

Puolustusministeriö korosti aiemmin, ettei tapauksesta aiheutunut vaaraa yleisölle. Neljälle kuitenkin annettiin tapahtuneen johdosta ennaltaehkäisevää lääkehoitoa. Kukaan heistä ei ollut altistunut bakteerille.

Ennaltaehkäisevä hoito koostuu yleensä rokotuksesta, antibiooteista tai molemmista. Viranomaislähde ei tarkentanut osavaltiota, jossa suositukset ennaltaehkäisevästä lääkityksestä on annettu.

Puolustusministeriön mukaan näytteiden ei pitänyt olla aktiivisia ja ne oli tarkoitettu tutkimustyöhön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme