Mainos
Mainos

Yhdysvaltain asevoimille uusi komentaja

Yhdysvaltain presidentti Georg W. Bush ilmoitti tänään nimittävänsä maan asevoimien uudeksi komentajaksi ilmavoimien kenraalin Richard Myersin.

Jos senaatti vahvistaa nimityksen, hän seuraa tehtävässä maavoimien kenraalia Henry Sheltonia. Sheltonin virkakausi päättyy 30. syyskuuta.

Myersilla on jo takanaan pitkä ura asevoimissa. Viimeksi hän on toiminut asevoimien varakomentajana. Myers on myös toiminut Yhdysvaltain avaruuspuolustusjoukkojen komentajana.

Bush ilmoitti valinnastaan maatilallaan Crawfordissa Texasissa. Myers, puolustusministeri Donald Rumsfeld ja muut turvallisuuspolitiikasta vastaavat virkamiehet keskustelivat siellä Bushin kanssa puolustuspolitiikan uudistamisesta.

Asevoimien komentaja on Yhdysvalloissa presidentin, puolustusministerin ja kansallisen turvallisuusneuvoston tärkein sotilasneuvonantaja.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme