Mainos
Mainos

Yhdysvaltain autoteollisuudella edessään kohtalon hetket

Kuva: Epa

Yhdysvaltain autoteollisuuden kohtalo on katkolla alkavalla viikolla, ja kaikesta päätellen Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ottaa sen vakavasti.

Hänen hallintonsa on ilmoittanut, että se on perustanut autoteollisuutta pohtivan erityisen tiimin, jonka johtoon tulee valtionvarainministeri Timothy Geithner.

Konkurssin partaalla horjuvien autotehtaiden on määrä saada huomiseen mennessä kasaan suunnitelmansa siitä, miten ne trimmaavat kulujaan saadakseen valtiolta lisää apua.

Obaman hallinnon edustajat aikovat tavata autoteollisuuden johtoa, kun ne ovat lukeneet esitykset. Tehtailla on aikaa raportoida kuun loppuun mennessä siitä, kuinka ne ovat edistyneet toimintojensa uudelleenjärjestelyn kanssa.

General Motors ja Chrysler ovat vielä jumissa neuvotteluissaan autoalan keskusliiton UAW:n kanssa kulujen leikkauksista. Neuvottelut liiton kanssa kariutuivat viikonvaihteessa, mutta nyt on palattu neuvottelupöytään.

Jos yhtiöt eivät saa valtiolta tukea, ne ajautuvat konkurssiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme