Mainos
Mainos

Yhdysvaltain Charlotteen julistettiin hätätila – levottomuuksia jo toista päivää

Yhdysvalloissa Pohjois-Carolinan kuvernööri on julistanut Charlotten kaupunkiin hätätilan väkivaltaisiksi äityneiden protestien takia.

Mielenosoitukset poliisien käyttämää väkivaltaa vastaan ovat jatkuneet jo toista päivää peräkkäin. 

Levottomuuksien aikana on haavoittunut vakavasti yksi ihminen, ilmeisesti ampumisessa. Charlotten kaupungin viranomaiset ehtivät jo tiedottaa yhden ihmisen kuolleen, mutta korjasivat myöhemmin lausuntoa kertoen, että kuolleeksi aiemmin ilmoitettu henkilö on elossa, mutta sairaalassa hengenvaarallisessa tilassa. 

Haavoittumiseen on viranomaisten mukaan johtanut siviilien välinen väkivalta, ei poliisin ja mielenosoittajien yhteenotto. 

Poliisi on käyttänyt Charlotten keskustassa kyynelkaasua hajottaakseen väkijoukkoja. Useita satoja ihmisiä on kerääntynyt kaduille ja protestoinut muun muassa kaupungin poliisilaitoksen edustalla.  
Pohjois-Carolinan kuvernööri Pat McCrory kertoi hätätilan julistamisesta varhain aamulla torstaina Suomen aikaa. 

Mielenosoitukset saivat alkunsa, kun poliisi ampui kaupungissa kuoliaaksi mustan miehen tiistaina.

Poliisien mustia kansalaisia kohtaan käyttämät voimakeinot ovat aiheuttaneet kuluvana vuonna protesteja ympäri Yhdysvaltoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme