Mainos
Mainos

Yhdysvaltain erikoisjoukot Filippiinien avuksi islamistien vastaisessa taistelussa

Filippiineillä Yhdysvaltain erikoisjoukot antavat tukea Filippiinien armeijalle ääri-islamistien vastaisessa taistelussa.

Yhdysvaltain lähetystön mukaan Filippiinien hallitus on pyytänyt Yhdysvaltain apua Marawin kaupunkiin Mindanaon saarelle.

Filippiinien hallituksen joukot ja islamistit ovat taistelleet Marawista jo pari viikkoa. Armeijan edustajan mukaan taisteluissa on kuollut lähes 60 sotilasta ja lähes 140 islamistia. Myös parikymmentä siviiliä on saanut surmansa.

Marawin alueelle tuli toukokuun loppupuolella tiettävästi satoja islamististaistelijoita. Armeijan mukaan heidän hallussaan on kymmenesosa kaupungista.

Taistelut alkoivat, kun turvallisuusjoukot yrittivät pidättää islamistijohtaja Isnilon Hapilonin, jota on pidetty äärijärjestö Isisin paikallisen haaran johtajana.

Yhdysvallat pitää Hapilonia yhtenä maailman vaarallisimmista terroristeista ja on luvannut miehen kiinnisaamisesta viiden miljoonan dollarin eli noin 4,5 miljoonan euron palkkion.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme