Mainos
Mainos

Yhdysvaltain hullun lehmän alkuperäksi vahvistui Kanada

Sairastunut lehmä on DNA-testien mukaan kotoisin kanadalaiselta maitotilalta Albertasta. Jo yli 30 valtiota on kieltänyt amerikkalaisen naudanlihan tuonnin toistaiseksi.

Yhdysvaltain maatalousministeriö kertoo DNA-testien varmistavan, että Washingtonin osavaltiosta joulukuussa löydetty hullun lehmän tautia sairastanut nauta oli tuotu Kanadasta.

-Meillä on nyt DNA-tuloksia, joiden pohjalta voimme suurella varmuudella osoittaa, että Washingtonista löydetty hullun lehmän tautia sairastava eläin oli peräisin maitotilalta Albertasta Kanadasta, sanoi maatalousministeriön eläinlääkintäosaston johtaja Ron DeHaven.

Jo joulukuussa kerrottiin, että sairastunut lehmä oli osa 74 naudan joukkoa, joka tuotiin Kanadasta Idahon osavaltioon Yhdysvaltoihin vuonna 2001.

Kanadassa on vahvistettu yksi hullun lehmän tautitapaus viime keväänä juuri Albertassa.

Jo yli kolmekymmentä valtiota on kieltänyt amerikkalaisen naudanlihan tuonnin toistaiseksi. Joukossa ovat suurostajat Japani, Etelä-Korea ja Meksiko.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme