Mainos
Mainos

Yhdysvaltain isku Syyriaan tuomittiin

Yhdysvaltain tekemä ilmaisku Syyriaan on tuomittu laajasti. Paheksuntansa ovat ilmaisseet niin EU, Irak, Kiina kuin Venäjäkin.

Irakin hallitus tuomitsi iskun tänään. Hallitus muistutti, ettei Irakin perustuslaki salli, että sen maaperää käytetään tukikohtana naapurimaihin tehtäville iskuille.

Myös Kiina paheksui iskua.

-Vastustamme kaikkia tekoja, jotka vahingoittavat muiden valtioiden itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta, sanoi Kiinan ulkoministeriö.

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana puolestaan sanoi toivovansa, että tilanne maiden välillä palautuu pian normaaliksi.

Venäjä katsoo, että Yhdysvallat on iskullaan lietsonut jännitettä Lähi-idässä.

Syyrian mukaan amerikkalaiskopterit tulittivat viikonvaihteessa syyrialaista rajakylää. Iskussa kuoli kahdeksan ihmistä.

Yhdysvallat ei ole virallisesti vahvistanut iskua. Nimettömänä pysyttelevät amerikkalaisviranomaiset ovat kuitenkin kommentoineet sen olleen menestys.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme