Mainos
Mainos

Yhdysvaltain ja Irakin edustajat vierailulle Kiinaan

Niin Yhdysvaltain kuin Irakinkin edustajat saapuivat tänään vierailulle Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin.

Irakin ulkoministeri Naji Sabri aloitti kolmipäiväisen Kiinan-vierailunsa. Hänen on määrä tavata Kiinan ulkoministeri Tang Jiaxuan, mutta neuvottelujen tarkkaa asialistaa ei ole julkistettu.

Kiinan virallisen uutistoimiston Xinhuan mukaan tapaamisessa "vaihdetaan näkemyksiä maiden välisistä suhteista ja muista yhteisistä kiinnostuksen kohteista".

Keskusteluissa uskotaan kuitenkin varmasti nousevan esiin Yhdysvaltojen suunnitelman iskeä Irakiin Saddam Husseinin hallinnon kaatamiseksi. Yhdysvallat on syyttänyt Irakia mm. joukkotuhoaseiden valmistamisesta.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Richard Armitage aloitti myös omat neuvottelunsa Kiinan viranomaisten kanssa. Kiina oli tunteja aiemmin ilmoittanut kiristävänsä ohjusteknologian vientisäännöksiä, jotka aiemmin ovat hiertäneet Kiinan ja Yhdysvaltain suhteita.

Tiedossa ei ole, keitä kiinalaisviranomaisia Armitage tapaa, mutta joukossa ennustettiin olevan ulkoministeri Tangin sekä varaulkoministeri Li Zhaoxingin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme