Mainos
Mainos

Yhdysvaltain Keskilännen tulvapiina jatkuu

Yhdysvaltain keskiosia vaivaavat tulvat ovat aiheuttaneet valtavaa tuhoa erityisesti Iowan osavaltiossa. Osavaltion suurimmat kaupungit Des Moines ja Cedar Rapids ovat kärsineet mittavia vahinkoja tulvissa, joita on luonnehdittu Iowan historian pahimmiksi.

Arviolta 36 000 iowalaista on menettänyt kotinsa tai joutunut lähtemään pakoon tulvien tieltä. Alustavien arvioiden mukaan maataloudesta elävän osavaltion vahingot nousevat yli 2,1 miljardiin dollariin eli yli 700 miljoonaan euroon.

Myrskyt ja tulvat ovat vaikeuttaneet yli 11 miljoonan Keskilännen asukkaan elämää.

Vaikka sateet ovat hellittäneet, tulvatilanne pahenee edelleen Mississippijoen varrella. Satojen kilometrien osuus joesta on suljettu rahtiliikenteeltä, koska vesi joessa nousee nopeasti.

Tulvien pelätään nousevan ennätyskorkeuteen alajuoksulla keskiviikon ja torstain aikana. Erityisesti Missourin osavaltiossa valmistaudutaan pahimpaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme