Mainos
Mainos

Yhdysvaltain korkein oikeus päättää lähikuukausina homoliitoista

Yhdysvaltain korkein oikeus kertoo antavansa lähikuukausina päätöksen sukupuolineutraalista avioliitto-oikeudesta.   

Tuomioistuin ottaa huhtikuussa käsittelyyn neljän osavaltion tapaukset, joissa samaa sukupuolta olevien avioliitot oli kielletty. Ratkaistavana on, tuleeko Ohion, Michiganin, Tennesseen ja Kentuckyn sallia nämä avioliitot.  

Jos oikeus ottaa myönteisen kannan sukupuolineutraalin avioliiton puolesta, tulkinta tulee voimaan kaikissa Yhdysvaltain 50 osavaltiossa.  
BBC:n mukaan korkeimman oikeuden päätöstä asiassa odotetaan kesäkuun loppuun mennessä.  

Samaa sukupuolta olevien avioliitto on tällä hetkellä sallittu 36 osavaltiossa.   
Kyseessä on historiallinen päätös. Sukupuolineutraali avioliitto on ollut polttava kysymys useissa osavaltioissa siitä lähtien, kun Massachusetts ensimmäisenä osavaltiona salli samaa sukupuolta olevien avioliiton vuonna 2004.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot