Mainos
Mainos

Yhdysvaltain korkein oikeus pohtii myrkkyruisketeloituksia

Kaksi vankia on jättänyt vetoomuksen, jonka mukaan myrkkuruiskeen käyttäminen on julma rangaistus. Yhdysvalloissa on teloitettu tänä vuonna 40 ihmistä myrkkyruiskeella.

Yhdysvaltain korkein oikeus on ilmoittanut, että se ottaa harkittavakseen vetoomuksen, jonka mukaan tappavan ruiskeen käyttäminen teloituksissa on perustuslain vastainen "julma ja epätavallinen rangaistus".

Vetoomuksen ovat jättäneet kahden Kentuckyn osavaltiossa kuolemansellissä tuomionsa täytäntöönpanoa odottavan vangin asianajajat. Oikeus ei kertonut, koska päätös on luvassa.

Myrkkyruiskeella teloitettaessa tuomittuun ruiskutetaan kolmea kemikaalia. Niistä ensimmäinen huumaa tuomitun, toinen halvaannuttaa hänet ja kolmas pysäyttää sydämen toiminnan. Yhdysvalloissa on tänä vuonna tähän mennessä teloitettu 41 ihmistä, kaikki yhtä lukuunottamatta myrkkyruiskeella.

Kuolemanrangaistuksen sallivista osavaltioista kaikki paitsi Nebraska käyttävät myrkkyruisketta. Nebraskassa käytetään edelleen sähkötuolia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme