Mainos
Mainos

Yhdysvaltain liput seisovat yhä Kuussa

Suurin osa astronauttien Kuuhun pystyttämistä Yhdysvaltojen lipuista seisoo yhä Kuun kamaralla, Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasa kertoi maanantaina.

Apollo-ohjelman astronautit veivät Kuuhun yhteensä kuusi tähtilippua vuosina 1969-1972. Nasan tutkijan Mark Robinsonin mukaan lipuista pystyssä on edelleen viisi.

Kaatunut lippu on yksi niistä, jotka ensimmäisen kuukävelyn tehneet astronautit Neil Armstrong ja Buzz Aldrin pystyttivät.

– Aldrin on kertonut, että lippu kaatui Apollo 11:n nousumoottorin ulosvirtaamassa. Vaikuttaa siltä, että hän oli oikeassa, Robinson sanoi.

Robinson laski liput Nasan LROC-luotaimen lähettämistä kuvista. Tutkijan mukaan on yllättävää, että liput ovat selvinneet Kuun karuista oloista.

LROC laukaistiin kohti Kuuta vuonna 2009. Luotaimen tarkoituksena on tutkia uusia laskeutumispaikkoja ja lähettää kuvia Maahan.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme