Mainos
Mainos

Yhdysvaltain puolustusministeri: Sotatoimet Afganistanissa hankaloituvat

Yhdysvaltain puolustusministeri Leon Panetta on tänään myöntänyt, että viimeaikaiset kiusalliset tapahtumat haittaavat sotatoimia Afganistanissa.

Panetta viittasi ennen kaikkea 16 ihmisen hengen vaatineeseen joukkosurmaan, josta on epäiltynä amerikkalaissotilas. Hänen mukaansa verilöyly ja koraanien polttaminen eivät kuitenkaan suista raiteilta taistelua al-Qaidaa ja Talebania vastaan.

Puolustusministeri on Afganistanissa kaksipäiväisellä vierailulla, jonka aikana hänen on määrä keskustella presidentti Hamid Karzain kanssa sunnuntaisesta joukkosurmasta. Panettan vierailusta on kuitenkin päätetty jo ennen tapausta.

Vierailun ensimmäistä päivää Helmandissa varjosti maakunnassa räjähtänyt maantiepommi, joka vaati kahdeksan siviiliuhria.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan amerikkalaissotilaan sunnuntainen veriteko on vähentänyt merkittävästi Afganistanin sotatoimien kannatusta Yhdysvalloissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme