Mainos
Mainos

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi siirtolaisuusreformin

Yhdysvaltain kiisteltyyn siirtolaislakiin on vielä matkaa, sillä vaikka senaatti sen hyväksyikin, on edustajainhuone yhä huomattavasti tiukemmilla linjoilla lain suhteen.

Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt laajan uudistuksen siirtolaisuuslakiin. Laki avaisi oven kuukausien neuvotteluiden jälkeen monille laittomille siirtolaisille ja loisi 600 kilometrin pituisen aidan Meksikon rajalle.

Lakiehdotus vahvistaisi rajaturvallisuutta, loisi vierastyöläisohjelman ja antaisi noin 11 miljoonalle laittomalle siirtolaiselle mahdollisuuden kansalaisuuteen.

Senaatin ehdotuksen mukaan niille laittomille siirtolaisille, jotka ovat olleet Yhdysvalloissa enemmän kuin viisi vuotta, annettaisiin oikeus maahan jäämiseen. Siirtolaisten olisi myös täytettävä tietyt vaatimukset, kuten englannin kielen opetteleminen ja rikostaustatarkastuksen läpipääsy.

Mitään varmuutta kyseisen esityksen lopullisesta läpimenosta kongressissa ei kuitenkaan ole. Konservatiivit edustajainhuoneessa ovat edelleen oman esityksensä takana, joka kiistää laittomilta siirtolaisilta kaikki oikeudet maassaoleskeluun.

(MTV3-STT- AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme