Mainos
Mainos

Yhdysvaltain työttömyysprosentti vajosi yllättäen

Yhdysvaltain työttömyys putosi tammikuussa odottamatta 9 prosenttiin. Pudotus 9,4 prosentista oli melkoinen, ja työttömyys on nyt virallisesti alimmillaan sitten vuoden 2009 huhtikuun.

Työttömyysprosentin lasku oli yllätys erityisesti siksi, että uusia työpaikkoja syntyi vuoden alussa vain 36 000, huomattavasti ennakoitua niukemmin. Analyytikot olivat odottaneet 145 000 työpaikan syntymistä.

Toisaalta oli osattu uumoilla, että ympäri Yhdysvaltoja riehuneet talvimyrskyt hyydyttävät tilastoja, sillä töistä poissaolo on yleensä palkatonta, ja se näkyy tilastoissa työttömyytenä. Samalla huonot kelit hidastuttavat työvoiman kysyntää ja työpaikkoja katosikin tammikuussa erityisesti rakennusalalta.

Työministeriön luvut osoittavat kuitenkin sen, että työpaikkojen syntyminen ei ole vielä siinä vauhdissa, että se nopeuttaisi selkeästi talouskasvua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme