Mainos
Mainos

Yhdysvaltain vaalikiista loppusuoralla

Yhdysvaltain presidentinvaalikiista jatkuu tänään maan korkeimmassa oikeudessa. Al Goren ja George W. Bushin lakimiehet ilmestyvät oikeuden eteen jälleen kerran esittämään suulliset kommenttinsa vaalien ääntenlaskentakiistassa. Yhdysvaltain korkein oikeus on keskeyttänyt Floridassa käynnistetyn äänten käsinlaskun Bushin pyynnöstä.

Käsinlaskua vastustavien republikaanien mielestä Floridan korkeimmalla oikeudella ei ole valtuuksia määrätä lisälaskentoja. Goren leirin mukaan laillinen vaali vaatii jokaisen äänen laskemisen. Goren lakimiesten mukaan korkein päätösvalta vaalikiistoissa kuuluu osavaltiolle, eikä liittovaltiolle. Osavaltion valitsijoiden on oltava selvillä huomenna. Al Goren lakimiehet ovat tosin sanoneet, että takarajaa voidaan siirtää, jos oikeus niin päättää.

Amerikkalaiset kannattavat ääntenlaskua

Enemmistö amerikkalaisista haluaa varmistetun lopputuloksen presidentinvaaleissa. Newsweek-lehden teettämän kyselyn mukaan 54 prosenttia kansalaisista haluaa, että presidentivaalin tuloksesta ei jää epäilyjä.
Vastaajista 42 prosenttia oli sitä mieltä, että tässä vaiheessa tulosten nopea julkistaminen on tärkeämpää.
(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme