Mainos
Mainos

Yhdysvaltain välittäjä Lähi-itään

Yhdysvaltain hallituksen edustaja Dennis Ross matkustaa Lähi-idän ensi viikolla tunnustelemaan mahdollisuuksia elvyttää Israelin ja palestiinalaisten rauhanprosessia. Presidentti Bill Clinton lähettää Rossin suostuttelemaan israelilaisia ja palestiinalaisia aloittamaan uudelleen rauhanneuvottelut.

Neuvottelut katkesivat maaliskuun lopulla, kun israelilaiset alkoivat rakentaa siirtokuntaa itä-Jerusalemiin. Palestiinalaiset ovat kaavailleet aluetta mahdollisesti perustettavan valtionsa pääkaupungiksi.

Palestiinalaisten edustaja Marwan Kanafani toivoi, että Dennis Ross tuo mukanaan uusia ideoita rauhanprosessin käynnistämiseksi uudelleen. Hänen mukaansa Rossin aiemmin esittämät ehdotukset ovat olleet kovin heikkoja.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu puolestaan oli vakuuttunut, että rauhanprosessi jatkuu. Hänen mielestään ei ole epäilystäkään siitä, etteikö rauhaa israelilaisten ja palestiinalaisten välille saada aikaiseksi.
(AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme