Mainos
Mainos

Yhdysvaltalainen vesihuvipuisto lopettaa miekkavalasesityksensä

Yhdysvalloissa Kalifornian SeaWorld aikoo sulkea miekkavalasaltaansa. Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaismediat ja muun muassa BBC.

Merieläinpuiston miekkavalasshowt ovat olleet vuosikausien ajan tunnettuja turistimagneetteja, mutta julkisuudessa on herännyt yhä enemmän arvostelua miekkavalaiden vankeina pitämisestä.

SeaWorldin johtaja Joel Manby on nyt ilmoittanut, että vuosi 2017 tulee olemaan viimeinen vuosi, kun miekkavalasesityksiä nähdään San Diegon SeaWorldissa. Hänen mukaansa miekkavalasesitysten lopettaminen on osa yhtiön strategiaa, koska kävijämäärät tippuvat ketjun 11 vesipuistossa. Miekkavalasesityksiä on Kalifornian lisäksi Floridassa ja Teksasissa. Näiden puistojen esityksistä yhtiö ei ole BBC:n mukaan luopumassa.

Eläinaktivistit ovat toistuneesti arvostelleet yhtiötä miekkavalaiden vankina pitämisestä. Järjestöjen mukaan miekkavalaiden pitäminen vesipuistossa on julmaa ja tarpeetonta. Myös poliitikot ovat liittyneet arvostelijoiden kuoroon.

Yhdysvalloissa julkaistiin kriittinen dokumentti Blackfish miekkavalaiden elinoloista kaksi vuotta sitten, jonka jälkeen SeaWorldin liikevaihto on tippunut. Yhtiö itse tuomitsi dokumentin harhaanjohtavana ja korosti, ettei ole vanginnut miekkavalaita 35 vuoteen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme