Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaiset kauppajätit vetävät etelävaltioiden liput myynnistä

Walmart ja Sears -kauppaketjut ilmoittavat lopettavansa etelävaltioiden lipulla koristelluiden tuotteiden myynnin.

21-vuotiasta Dylann Storm Roofia epäillään Yhdysvalloissa yhdeksän ihmisen ampumisesta. Roof hyökkäsi mustan väestön historialliseen metodistikirkkoon myöhään keskiviikkoiltana paikallista aikaa Charlestonissa Etelä-Carolinan osavaltiossa. 

Roof kertoi myöhemmin, että hänen tavoitteenaan oli aloittaa rotusota.

Roofista löytyneissä kuvissa hän poseeraa etelävaltioiden lipun ja aseiden kanssa. Etelä-Carolinan kuvernööri Nikki Haley on tapahtuman jälkeen vaatinut etelävaltioiden lipun poistamista osavaltion parlamenttitalon alueelta.

Etelävaltioiden lippua pidetään useiden mielestä symbolina rasistiselle väkivallalle ja sortamiselle, kun taas toiset pitävät sitä muistona ”vanhasta etelästä”.

Maailman suurimman tavarakauppaketjun päätöksestä kerrottiin ensimmäistä kertaa tänään. Ihmisoikeusaktivistit ovat vaatineet lipun poistoa virallisesta käytöstä jo kauan.

Walmart kertoo aikovansa poistaa kaikki lipulla koristellut tuotteet, sekä itse etelävaltioiden liput myynnistä.

– Emme halua koskaan loukata ketään myymillämme tuotteilla, Walmartin edustaja Brian Nick kertoo.

Sears -ketju, joka omistaa Sears ja Kmart kaupat, ei myy etelävaltioiden lippuja lainkaan kaupoissaan. Ketju on kuitenkin päättänyt lopettaa myös kolmansien osapuolten etelävaltio lipulla koristelluiden tuotteiden myynnin verkkokaupassaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme