Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaislähde: Pohjois-Korea testasi rakettimoottoria

Pohjois-Korea on koelaukaissut rakettimoottorin, kertoo nimettömänä pysyttelevä yhdysvaltalaislähde. Lähteen mukaan torstaina laukaistu rakettimoottori pystyttäisiin mahdollisesti asentamaan mannertenväliseen ballistiseen ohjukseen.

Lähde kertoi koelaukaisusta pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson oli hoputtanut Kiinaa painostamaan voimakkaammin Pohjois-Koreaa, jotta maan jatkuvat ohjus- ja ydinkokeet saadaan loppumaan.

Pohjois-Korea on jatkanut kansainvälisesti tuomittuja ohjuskokeitaan diplomaattisesta painostuksesta ja pakotteista huolimatta. YK:n turvallisuusneuvosto lisäsi aiemmin tässä kuussa useita pohjoiskorealaisia henkilöitä ja toimijoita pakotelistalle.

Myös Pohjois-Korean tärkein tukija Kiina hyväksyi uudet pakotteet, mutta toisti vaatimuksensa keskustelusta ja maltista Korean niemimaan jännitteiden lieventämiseksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme