Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaislähteet: Syyriaan ja Irakiin lähtenyt lähes 30 000 ulkomaalaista taistelijaa

Syyriaan ja Irakiin on lähtenyt taistelemaan lähes 30 000 ulkomaista ihmistä, joista suuri osa on liittynyt äärijärjestö Isisin riveihin, sanovat yhdysvaltalaiset tiedustelu- ja turvallisuusviranomaiset New York Timesin mukaan.

Moni Isisin värväämistä ulkomaisista sotilaista on kotoisin länsimaista. Nimettömänä pysyttelevien viranomaisten mukaan Yhdysvaltojen kansalaisia joukosta on ehkä 250, mikä on noin kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Kaikkiaan Isisin joukkoihin on liittynyt väkeä yli sadasta maasta.

Yhdysvaltalaisviranomaisten luvut taistelijoista ovat aiemmin esiintyneitä arvioita suurempia. Vuosi sitten puhuttiin noin 15 000 ihmisestä.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan kansainvälinen liittouma on surmannut ilmaiskuilla noin 10 000 Isis-sotilasta, mutta tämä ei ole heikentänyt järjestöä, koska se rekrytoi tuhatkunta uutta taistelijaa kuukaudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme