Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaispastori kuvaili Orlandon joukkomurhaa mahtavaksi: "Tämä auttaa yhteiskuntaa"

Yhdysvalloissa Sacramentossa baptistikirkon saarnamies on kuvaillut Orlandon joukkomurhaa mahtavaksi asiaksi.

Pastori sanoi saarnansa aikana kirkossa uskovansa Orlandon olevan nyt aiempaa turvallisempi paikka. Hän piti puheensa vain tunteja sen jälkeen, kun asemies surmasi 49 ihmistä homoklubilla Orlandossa.

– Ihmiset kysyvät minulta, etkö ole surullinen, kun 50 sodomiittia kuoli. Se on sama kuin jos minulta kysyttäisiin, olenko surullinen 50 pedofiilin kuolemasta. No, en ole. Uskon tämän auttavan yhteiskuntaa, pastori Roger Jimenez sanoi.

Sarcramenton pormestari ja sateenkaariyhteisö tuomitsivat lausunnot vihapuheeksi. Los Angelesin seksuaalivähemmistöjen keskuksen johtaja Dave Garcia piti kommentteja surullisina mutta ei yllättävinä.

– Tämänkaltaiset henkilöt eivät ole ampuneet ketään, mutta he lataavat aseita vihaluodeilla, hän sanoi.

Pastori selitti myöhemmin, että hänen kommenttinsa irrotettiin asiayhteydestä ja kohu rikkoo hänen sanan- ja uskonnonvapauttaan. Hän kertoi siteeranneensa raamattua ja puhuneensa siitä, miten monet ajattelevat.

– Koko pointti oli, että jos ihmisiä, joille Jumala on jo antanut kuolemantuomion, kuolee, se ei ole välttämättä suremisen arvoista, Jimenez sanoi.

Hän kertoi saaneensa useita uhkauksia lausuntojensa jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme