Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaispoliisien raaka ampuminen tallentui jälleen videolle

Silminnäkijän tallentama video mustan yhdysvaltalaismiehen ampumisesta on herättänyt protesteja Louisanan osavaltiossa. Yhdysvaltain oikeusministeriö tutkii tapausta.

Kaksi valkoista Baton Rouge-kunnan poliisia ampuu videolla 37-vuotiaan Alton Sterlingin. Poliisit pyrkivät pidättämään Sterlingin, mutta päätyivät ampumaan hänet lähietäisyydeltä.

Ampuminen tapahtui tiistaina ruokakaupan edessä, jossa Sterling oli myymässä cd-levyjä. New York Timesin mukaan poliisit saapuivat paikalle, koska alueelta oli tullut hälytys aseella uhkailevasta miehestä. 

Washington Postin tietojen mukaan Sterling on yksi ainakin 505 tänä vuonna poliisin virka-aikana tapammasta henkilöstä.

Washington Post huomauttaa, että video on jatkumoa monille muille videoille, jotka osoittavat yhdysvaltalaispoliisien väkivaltaisia pidätyksiä tai pidättämisyrityksiä. Kuten monissa näistä tapauksista poliisi on ollut vaitonainen, eikä se, mitkä tapahtumat johtivat ampumiseen ole selvillä. 

– Video puhuu puolestaan. Sterling ei ollut tarttumassa aseeseen vaan näyttää siltä, että hän pyrkii nostamaan päätään kuin mies, joka taistelee hengestään, Sterling perheen asianajaja Edmond Jordan sanoi.

Sterlingin nimi on noussut suosituksi Twitterissä ja video ampumisesta on levinnyt laajalle. Kuvat sosiaalisessa mediassa näyttävät, kuinka useat saapuivat protestoimaan poliisin toimia Baton Rougessa.

New York Timesin mukaan tapahtumapaikalle saapui tiistai-iltana yli 200 ihmistä vaatimaan rangaistusta Sterlingiä ampuneille poliiseille. Mielenosoittajien joukko huusi myös "black lives matter" (mustien henki merkitsee), joka on vuonna 2013 poliisin ampuman nuoren Trayvon Martinin jälkeen syntyneen kansainvälisen liikkeen iskulause. 

Yhdysvaltojen oikeusministeriön ihmisoikeusosasto selvittää tapahtunutta.

Video on myöhemmin poistettu Youtubesta eikä sitä voi enää katsoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme