Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaissotilaat paljastavat: Näin Osama bin Laden surmattiin

Terroristijohtaja Osama bin Laden surmattiin päähän ja rintaan ammutulla laukauksella, kertovat Yhdysvaltojen viranomaiset.

Bin Laden surmattiin toissapäivänä tämän piilopaikkaan tehdyssä iskussa Pakistanissa.

Iskun suorittivat 15 Yhdysvaltojen erikoisjoukkoihin kuuluvaa miestä. Nimettömänä pysyttelevän yhdysvaltalaiskommandon mukaan kyse oli tappo-operaatiosta. Hän toteaa kuitenkin, että mikäli bin Laden olisi antautunut, tämä olisi pidätetty hengissä.

– Jos hän olisi heiluttanut valkoista lippua ja antautunut, hänet olisi vangittu elävänä. Mutta operaatiossa oletettiin, että bin Laden tekee vastarintaa, kuten hän tekikin.

Iskussa sai surmansa lisäksi kolme muuta miestä sekä yksi nainen. Naisen epäiltiin olleen yhden bin Ladenin vaimoista, jota käytettiin iskussa ihmiskilpenä. Tieto kumottiin kuitenkin myöhemmin Valkoisesta talon toimesta. Valkoisen talon edustajan mukaan bin Ladenin vaimo haavoittui iskussa, muttei saanut surmaansa.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme