Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaissotilas tuomittiin vankien kidutuksesta

Yhdysvaltalainen tiedustelusotilas tunnusti kiduttaneensa vankeja pahamaineisessa Abu Ghraibin vankilassa Irakissa. Hänet tuomittiin kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen.

Irakilaista Abu Ghraibin vankilan kidutustapauksia koskevat kohuoikeudenkäynnit jatkuvat. Uusi pahoinpitelyjä koskeva oikeudenkäynti alkoi tänään sotilastuomioistuimessa Bagdadissa. Yhdysvaltalaiselle tiedustelusotilaalle Armin Cruzille luettiin kahdeksan kuukauden vankeustuomio.

Cruz on ensimmäinen tiedustelusotilas, joka on tunnustanut osallistuneensa vankien pahoinpitelyyn ja sen suunnittelemiseen. Cruzin ensimmäistä esiintymistä sotaoikeudessa odotettiin jännityksellä, sillä hän saattaa paljastaa uusia tietoja siitä, kuinka korkealta taholta kidutuskäskyt on sotilaille annettu. Cruzin asianajajat ovat kuitenkin vakuuttaneet, ettei mies aio nimetä muita syyllisiä.

Cruz työskenteli Abu Ghraibissa tiedusteluanalyytikkona. Keväällä julkisuuteen vuotaneissa kohuvalokuvissa Cruz näkyy taka-alalla sotilaspoliisien pahoinpidellessä ja nöyryyttäessä vankeja. Syytteitä on nostettu myös seitsemää sotilaspoliisia vastaan.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme