Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaistoimittaja: Osa Venäjän avustusrekoista tyhjiä

Venäläisiin avustusrekkoihin tutustumaan päässyt Financial Times -lehden toimittaja on jakanut Twitterissä kuvia tyhjistä rekoista.

Toimittaja Courtney Weaverin mukaan venäläiset perustelivat asiaa sillä, että osa rekoista on pidettävä tyhjinä, jos toiset hajoavat.  

Venäläisrekkoja on uutistoimisto Reutersin mukaan noin 280, ja niillä on mukanaan yhteensä 2000 tonnin lasti. Ukrainan rajaviranomaiset ovat päässeet aloittamaan rekkojen tarkastuksen.  

Ukrainan hallinto on epäillyt, että saattueessa voi todellisuudessa olla kyse Venäjän sotilasoperaation peittelystä. Venäjä on kiistänyt tämän.  

Venäläisten panssariajoneuvojen on nähty viime yönä ylittävän Ukrainan rajan, kertoo Ukrainan turvallisuusviranomaisten edustaja Leonid Matjukin uutiskanava CNN:lle.  

Muun muassa brittilehti Guardian on raportoinut, että Venäjän armeijan panssaroidut ajoneuvot ylittivät Ukrainan rajan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun länsimaiset journalistit todistivat Venäjän armeijan toimivan myös Ukrainan rajojen sisäpuolella.   

Ukraina ja länsi ovat jo pitkään epäilleet Venäjän aseistavan Itä-Ukrainan kapinallisia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme